Nieuwsoverzicht

Reparatiemiddag juni 2024

Geplaatst op: 06-06-2024

Vrijdagmiddag 28 juni is er de gebruikelijke reparatiemiddag van ons Repaircafe 


Reparatiemiddag op vrijdag 24 mei!

Geplaatst op: 29-04-2024

Vrijdag 24 mei is weer de 4e vrijdag van de maand. En daarmee is er die middag een reparatiemiddag.

Kom langs in de Westpoort. Samen bekijken we dan de kapotte spullen om ze te repareren. Of het nu gaat om het doen van kleine herstellingen aan kleding of textiel, huishoudelijke apparatuur of gereedschap, en andere goederen, voor alles geldt in eerste instantie "Weggooien, Mooi niet!


Voorjaar!

Geplaatst op: 15-03-2024

Op 22 maart is er weer een reparatiemiddag van ons Repair Café.

Het voorjaar is weer aangebroken.  De hoogste tijd om tuingereedschap eens goed te bekijken. Daarom deze middag speciale aandacht voor controle en slijpen van tuingereedschap. 

Kom langs in ons café. Niet alleen voor de gebruikelijke contole en reparatiewerkzaamheden aan apparatuur, gereedschap, kleding en textiel maar nu ook voor slijpwerkzaamheden. Samen bekijken we dan of en hoe de spullen weer goed kunnen worden gebruikt. Koffie en thee is beschikbaar. 

Tot vrijdagmiddag 22 maart!


Repair Café Rhenen 10 jaar.

Geplaatst op: 14-02-2024

Deze maand is het feest. Repair Café Rhenen bestaat 10 jaar!

Op 28 februari 2014 werd de eerste reparatiebijeenkomst officieel geopend door de wethouder en konden we de eerste bezoekers ontvangen. Tijdens de reparatiemiddag van 23 februari a.s. willen natuurlijk enige aandacht geven aan deze mijlpaal.

In het najaar van 2013 namen Sandra Snethorst en Maria van Os het initiatief om een Repair Café te starten in Rhenen. Ze zochten contact met de landelijke stichting, nu een internationale stichting ( www.repaircafe.org ) die dit jaar 15 jaar bestaat. Het draaiboek voor het starten van een lokaal Repair Café werd aangeschaft, een oproep voor vrijwilligers ging de deur uit. Al snel was er een clubje enthousiaste vrijwilligers beschikbaar. De gemeente Rhenen gaf ondersteuning en in de Westpoort was een ruimte beschikbaar.  Op 28 februari 2014 volgde de eerste reparatiemiddag.

Nu, februari 2024, is het daarom feest. Al tien jaar worden er maandelijkse reparatiemiddagen gehouden op de vierde vrijdag van de maand. Opnieuw in de Westpoort. Tussentijds waren er bijeenkomsten in het Huis van de Gemeente. Jaarlijks wordt er, voor zover mogelijk, in de Tollekamp een reparatiemiddag gehouden met speciale aandacht voor rollators.  Extra gereedschap en materialen om  veilig te werken konden worden  aangeschaft.

Tijdens de Coronaperiode vervielen veel van de gezellige bijeenkomsten. Wel werden ook toen reparaties uitgevoerd en was de Westpoort  een inlever- en ophaalpunt op afspraak. Na die periode konden we gelukkig weer bezoekers ontvangen en ook nieuwe vrijwilligers welkom heten! Om samen te proberen, onder het genot van een kopje koffie of thee, de kapotte spullen weer in orde te maken of advies te geven waar bezoekers verder mee kunnen om alsnog reparatie mogelijk te maken.  Gemiddeld zo’n 57% van de defecte spullen gaat direct weer gebruiksklaar mee naar huis tijdens de reparatiemiddagen.  Het motto voor alle Repair Café’s die er intussen wereldwijd zijn is dan ook nog steeds:  “Weggooien? Mooi niet!”

Graag tot ziens in het Repair Café Rhenen.  Elke vierde vrijdag van de maand geopend in de Westpoort, Veerweg 1, Rhenen. Met als extra verrassing tijdens  onze feestelijke reparatiemiddag van 23 februari a.s. , een taartje bij de thee of koffie.


Reparatiemiddag, vrijdag 26 januari 2024

Geplaatst op: 15-01-2024

Op vrijdagmiddag 26 januari is er weer een reparatiemiddag in "de Westpoort" in Rhenen. De ingang is beneden aan de Veerweg. We zijn geopend vanaf 13.30 u. tot 16.00 u en goederen kunnen worden aangeleverd tot ongeveer 15.30 u. Na registratie van de reparatie wordt deze door één van de vrijwilligers opgepakt in samenwerking met de bezoeker.


Wijziging datum reparatiemiddag december

Geplaatst op: 12-11-2023

In december zal de reparatiemiddag niet worden gehouden op de vierde vrijdag. Vanwege de kerstdagen wordt de reparatiemiddag gehouden op 15 december!


reparatiemiddag 27 oktober

Geplaatst op: 25-09-2023

Op vrijdag 27 oktober is er opnieuw een reparatiemiddag.

Gelukkig blijven we als repaircafé groeien.  Ook PC's en laptop's zijn nu welkom. Wel graag complete set meenemen.

Nu de wintertijd al weer begint is het de hoogste tijd om eens naar de fietsverlichting te kijken. Werkt alles nog goed? Als dat toch niet het geval is, kom dan 27 oktober eens langs in ons repair café. Dan kunnen we gezamenlijk bekijken wat er aan de hand is en het zo mogelijk verhelpen.


Repaircafé in de zomermaanden

Geplaatst op: 31-05-2023

Dit jaar zullen we voor het eerst ook in de zomermaanden onze reparatiemiddagen houden op de 4e vrijdag van de maand. Dankzij de toename van het aantal vrijwilligers kunnen we al die middagen voldoende bezetting organiseren.

De middagen worden gehouden in de Westpoort maar in augustus zijn we te gast in de Tollekamp. Die middag geven we speciale aandacht aan de rollator controle. Kom die middag dus langs in de Tollekamp en laat die rollator controleren, afstellen of repareren. Natuurlijk zijn ook andere herstellingen/reparaties welkom!


Alle berichten in het archief bekijken