Nieuwsoverzicht

Opening Repair Cafe in september

Geplaatst op: 29-05-2020

Vanwege de maatregelen die nodig zijn om, in het kader van covid-19, op een verantwoorde wijze weer aan de slag te gaan en gezondheidsrisico's voor bezoekers en deelnemers zo beperkt mogelijk te houden hebben we moeten besluiten om in juni t/m augustus geen reparatiemiddagen te houden. Het is de bedoeling dat wij op vrijdag 25 september de eerstvolgende middag houden in de Westpoort, van 13.30 uur tot 16.00 uur.


Repair Cafe Rhenen 22 mei 2020 vervalt!

Geplaatst op: 14-05-2020

Helaas is er deze maand mei nog geen mogelijkheid om een Repair Cafe middag te houden.

Er wordt momenteel bekeken of het mogelijk is om (de 4e vrijdag) in juni weer te starten in een geschikte ruimte en onder speciale voorwaarden. Zodra er meer bekend is zullen we dat o.a. via de website en "het Gemeentenieuws"bekend maken.


Repair Cafe 24 april vervalt

Geplaatst op: 07-04-2020

Vanwege de maatregelen rond het coronavirus vervalt ook de reparatiemiddag van 24 april 2020


Reparatiemiddag 27 maart 2020 vervalt

Geplaatst op: 16-03-2020

Vanwege de situatie met betrekking tot het Corona virus vervalt de reparatiemiddag van 27 maart 2020


Gezocht, enthousiaste vrijwilliger(s)

Geplaatst op: 03-01-2020

Ben jij de persoon die het leuk vindt om de communicatie en pr voor het Repair Cafe te verzorgen? Neem dan contact op via ons e-mail adres (repaircaferhenen@gmail.com) of kom eens langs in de Westpoort. De werkzaamheden betreffen o.a. het bijhouden van de website, facebook en publicaties in “het gemeentenieuws”.


In december géén Repair Café!

Geplaatst op: 13-12-2019

In verband met de feestdagen is er géén repareermiddag in december. 

Op vrijdag 24 januari bent u weer van harte welkom in De Westpoort met al uw kapotte spullen!

Wij wensen u prettige feestdagen toe en graag tot ziens in het nieuwe jaar!

 

 


SIRE start campagne voor repareren

Geplaatst op: 17-10-2019

 

Een nieuwe campagne van SIRE moet mensen motiveren om kapotte spullen vaker te (laten) repareren. Onder het motto "Waardeer het, repareer het" vraagt de Stichting Ideële Reclame de komende maanden aandacht voor de leuke en goede kanten van repareren.

Repareerhet.nl
Op de website Repareerhet.nl kunnen bezoekers aangeven wat ze willen repareren en hoe ze dat willen doen: zelf, samen of laten doen door een professionele reparateur. De site wijst vervolgens de weg naar de mogelijkheden. Onder ‘samen doen’ zijn alle Repair Cafés in Nederland te vinden.

 


Een opknapbeurt voor rollators!

Geplaatst op: 20-09-2019

Tijdens ons jaarlijkse bezoek aan Woonzorgcentrum De Tollekamp was er veel belangstelling voor de rollatorcheck! Remmen werden opnieuw afgesteld, losse onderdelen aangedraaid en nog veel meer.

Ook kwam er een mevrouw met een oud jeugdboek waarvan de band kapot was. Haar (overleden) man was erg gehecht aan dit boekje en daarom had het een speciale betekenis voor haar. Met een speciale plakband hebben we dit weer gefixt!

 


In juni géén Repair Café

Geplaatst op: 19-06-2019

We organiseren in juni géén repareermiddag, omdat veel reparateurs dan op vakantie zijn.

U bent weer welkom op vrijdag 26 juli !


We halen de zomerkleding weer uit de kast!

Geplaatst op: 22-05-2019

Heeft uw kind een broek met een gat er in of zit er een naadje los in uw jas? Onze naaisters in het Repair Café helpen u graag met eenvoudige kledingreparaties. Ook broekspijpen of mouwen inkorten, een nieuwe rits inzetten, knopen aannaaien, een speelgoedknuffel oplappen, het is allemaal mogelijk.

Kom gerust met uw kapotte kleding of linnengoed naar het Repair Café en vraag kosteloos om hulp of advies. Alleen nieuwe onderdelen zoals een rits zijn voor eigen rekening.


Alle berichten in het archief bekijken