Nieuwsoverzicht

Gezocht, enthousiaste vrijwilliger(s)

Geplaatst op: 03-01-2020

Ben jij de persoon die het leuk vindt om de communicatie en pr voor het Repair Cafe te verzorgen? Neem dan contact op via ons e-mail adres (repaircaferhenen@gmail.com) of kom eens langs in de Westpoort. De werkzaamheden betreffen o.a. het bijhouden van de website, facebook en publicaties in “het gemeentenieuws”.


In december géén Repair Café!

Geplaatst op: 13-12-2019

In verband met de feestdagen is er géén repareermiddag in december. 

Op vrijdag 24 januari bent u weer van harte welkom in De Westpoort met al uw kapotte spullen!

Wij wensen u prettige feestdagen toe en graag tot ziens in het nieuwe jaar!

 

 


SIRE start campagne voor repareren

Geplaatst op: 17-10-2019

 

Een nieuwe campagne van SIRE moet mensen motiveren om kapotte spullen vaker te (laten) repareren. Onder het motto "Waardeer het, repareer het" vraagt de Stichting Ideële Reclame de komende maanden aandacht voor de leuke en goede kanten van repareren.

Repareerhet.nl
Op de website Repareerhet.nl kunnen bezoekers aangeven wat ze willen repareren en hoe ze dat willen doen: zelf, samen of laten doen door een professionele reparateur. De site wijst vervolgens de weg naar de mogelijkheden. Onder ‘samen doen’ zijn alle Repair Cafés in Nederland te vinden.

 


Een opknapbeurt voor rollators!

Geplaatst op: 20-09-2019

Tijdens ons jaarlijkse bezoek aan Woonzorgcentrum De Tollekamp was er veel belangstelling voor de rollatorcheck! Remmen werden opnieuw afgesteld, losse onderdelen aangedraaid en nog veel meer.

Ook kwam er een mevrouw met een oud jeugdboek waarvan de band kapot was. Haar (overleden) man was erg gehecht aan dit boekje en daarom had het een speciale betekenis voor haar. Met een speciale plakband hebben we dit weer gefixt!

 


In juni géén Repair Café

Geplaatst op: 19-06-2019

We organiseren in juni géén repareermiddag, omdat veel reparateurs dan op vakantie zijn.

U bent weer welkom op vrijdag 26 juli !


We halen de zomerkleding weer uit de kast!

Geplaatst op: 22-05-2019

Heeft uw kind een broek met een gat er in of zit er een naadje los in uw jas? Onze naaisters in het Repair Café helpen u graag met eenvoudige kledingreparaties. Ook broekspijpen of mouwen inkorten, een nieuwe rits inzetten, knopen aannaaien, een speelgoedknuffel oplappen, het is allemaal mogelijk.

Kom gerust met uw kapotte kleding of linnengoed naar het Repair Café en vraag kosteloos om hulp of advies. Alleen nieuwe onderdelen zoals een rits zijn voor eigen rekening.


De messen zijn weer geslepen!

Geplaatst op: 25-03-2019

Er werden tijdens het Repair Café op 22 maart maar liefst 17 stuks tuingereedschap geslepen!

Er kan weer naar hartelust in de tuin gesnoeid en geknipt worden!


Op 22 maart tuingereedschap slijpen!

Geplaatst op: 21-03-2019

Géén Repair Café in december i.v.m. feestdagen

Geplaatst op: 14-12-2018

In verband met de feestdagen is er géén repareermiddag in december. 

Op vrijdag 25 januari bent u weer van harte welkom in De Westpoort met al uw kapotte spullen!

Wij wensen u prettige feestdagen toe en graag tot ziens in het nieuwe jaar!

Het vrijwilligersteam van Repair Café Rhenen


Fietsverlichtingsactie op 26 oktober!

Geplaatst op: 18-10-2018

Nu de dagen korter worden en fietsers vaker in het donker rijden, is goede fietsverlichting erg belangrijk om ongelukken in het verkeer te voorkomen. Volgens de ANWB neemt de kans om in het donker te worden aangereden met 20 procent af als fietsers goed verlicht zijn.

Kom dus op VRIJDAG 26 OKTOBER met je fiets naar het Repair Café en laat gratis je verlichting nakijken door onze deskundige vrijwilligers. Zij kunnen ook uitleggen hoe je dat een volgende keer zelf kunt doen.

Natuurlijk kun je ook terecht voor andere reparaties aan bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten, geluidsapparatuur, gereedschap, kleding, speelgoed en kleine meubels. Als er onderdelen vervangen moeten worden, is dat voor eigen rekening.


Alle berichten in het archief bekijken